"Yüzen Ev" disleksili çocuklara tahsis edildi

Mühendis Baydar tarafından üretilen teknede bir yıl süresince disleksili çocuklara yelken ve denizcilik eğitimleri verilecek

"Yüzen Ev" disleksili çocuklara tahsis edildi
Yayınlanma:

ANKARA (AA) - Mühendis Ertan Baydar tarafından üretilen ve Gölbaşı ilçesindeki Mogan Gölü'nde kullanılacak "Yüzen Ev", ücretsiz yelken ve denizcilik eğitimleri için bir yıllığına Türkiye Disleksi Vakfına tahsis edildi.

Kullanım alanı 160 metrekare olan, 17 metre uzunluk ve 6 metre genişliğindeki 8 kişilik "Yüzen Ev"de banyo, mutfak, yatak ve sinema odaları, tuvalet ile teras bulunuyor.

 

"Yüzen Ev"in tahsis töreninde konuşan Başkent Yelken Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özçetin, "Disleksiye Yelken Açıyoruz Projesi"ni Türkiye Disleksi Vakfı ile yürüttüklerini söyledi.

Projenin çocukların kişisel gelişimine en üst seviyede katkı sağlayacağını belirten Özçetin, "Daha önce İstanbul'da Fenerbahçe Spor Kulübü ve üç ayrı yatla çocuklarımızı denizle buluşturduk. Projemizin pilot bölgesi Marmara'dan oluşuyor ve devamında ulusal bir proje olmasını hedefliyoruz. Önümüzdeki süreçte disleksiye yelken açmaya devam edeceğiz. Herkese katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu

Vakfa sağladıkları katkıdan duydukları memnuniyeti dile getiren Baydar ise "Yüzen Ev" ile farkındalık oluşturmak istediklerini anlattı.

Vakıf gönüllüsü resim öğretmeni Pınar Orhun ise Başkent Yelken Kulübü yöneticileri ile Ertan Baydar'a teşekkür etti.

Daha sonra çocuklar, aileleriyle tekneyi gezip Mogan Gölü'nde geziye katıldı.

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.