Zam yeterli bulunmadı

Eğitim İş Konya Şubesi Başkanı Özgür Genç ve Memur-Sen Konya İl Başkanı Nazif Karlıer, Hükümet tarafından belirlenen memur ve memur emeklileri için yapılan zam teklifini değerlendirdi

Zam yeterli  bulunmadı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Hükümet ile sendikalar arsında gerçekleşen 4. dönem toplu sözleşme görüşmelerinin ardından Hükümet adına memur ve memur emeklilerinin zam tekliflerini açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu 2018'in ikinci yarısında 2 bin 929 liraya yükselecek. 2019'un ikinci yarısında ise 3 bin 198 lira olacak. En düşük memur emeklisi maaşı da 2018'in ilk yarısında 1945 liraya yükselecek" bilgisini vermişti. Yapılan bu teklifin ardından Memur Sen Genel Başkanını yaptığı açıklama doğrultusunda bu oranda iki tarafın uzlaşması sonrası Eğitim İş Konya Şubesi Başkanı Özgür Genç ve Memur-Sen Konya İl Başkanı Nazif Karlıer, konuyla alakalı gazetemize değerlendirmede bulundu. 

“ENFLASYON FARKLARI ÖDENECEK”

Memur-Sen Konya İl Başkanı Nazif Karlıer hükümet tarafından yapılan bu teklifin memur çalışanları ve Memur-Sen tarafından istenilen sonucun olmadığını ancak durum değerlendirmesi yapıldığında iki tarafından mutabık kaldığını ve toplu sözleşmenin imzalandığını belirtti. Başkan Karlıer, “Memur çalışanlarına yapılan zam teklifi gün içerisinde karşılıklı mutabakata bağlanarak imzalandı. Zam oranlarında ki farklar ve teklifin oranına bakıldığında aslında tam istediğimiz bir netice değil ancak nihayetinde bizler memleketin bu şartlarını değerlendirdik ve çözümsüzlük değil buna göre çözüm üretme düşüncesiyle 4,30 yüzde 18 için yüzde 19 içinde 4 ve 5 oranlarında genel durum zararı olarak belirlendi. Bunun yanında değerlendirecek olursak memurlarımız için farklı kazanımlar var. Ancak genel olarak bakacak olursak memurlarımız ve emeklilerimizin pek de memnun kalmadığı bir düşünce ortaya çıkıyor. İnşallah ileri ki aşama da bu oranların umduğumuz gibi daha yukarı çıkacağına inancımız tam. Ama iyileştirme noktasında enflasyonun altında kalan farklarda ödenecek. Şayet enflasyon bu rakamların üstüne çıkmasa memurlarımızın enflasyon farkları da ödenmiş olacak” ifadelerini kullandı.

“YETKİLİ SENDİKA ZAM TEKLİFİNİ ÖVEREK ANLATIYOR”

Eğitim-İş Konya Şubesi Başkanı Özgür Genç Hükümet tarafından yapılan zam teklifini ve Memur-Sen ‘in bu konuda ki tavrını eleştirdi. Başkan Çelik; “Hükümetin bile anlatamadığı yetkili sendikanın överek anlattığı bir zam oranıdır. Hükümet kanadı sunduğu bu uzam teklifi ile övünemeyip biz çok iyi zam teklifi yaptık diyemiyor ve ne yazık ki yetkili sendika bunu rahatlıkla söyleyebiliyor. Burada tabii şunu kesinlik söylememiz lazım Memur çalışanları ve emekçileri enflasyon karşısında ezdirilmiştir. Türkiye’de ki enflasyon oranlarını dikkate aldığımızda bugün memura verilen zammın üzerinde enflasyon rakamları görüyoruz. Hükümetin en son teklifinde de enflasyon zammının verilip verilmeyeceği muallâkta. Memurlara yüzde 8 gibi bir zam oranı çıktığında kimse bu rakamı vereceğiz demiyor. Yapılan sözleşmenin içerisinde şu anda onu göremiyoruz. O yüzden kesinlik memur emekçileri ve kamu çalışanları enflasyona karşı ezdirilmiştir. Bu konumda yetkili sendikanın açıklamasına göre her ne kadar hükümet yüzde 17 zam dese de bu yapılan zam oranına bakıldığında bu rakam kesinlikle gerçek değildir. Bu noktada kamu çalışanlarının ciddi bir açığı vardır. Verilen bu zam teklifi kesinlik açlık sınırı altında verilen bir zam oranıdır” diye konuştu.

(Berat Bayındır )

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.