Zengibar Kalesi turizme kazandırılıyor

Konya Büyükşehir Belediyesince, Bozkır ilçesinde Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerinin taş işçiliğinin en çarpıcı örneklerini taşıyan Zengibar Kalesi'nin turizme kazandırılması için ilk somut adım atıldı.

Zengibar Kalesi turizme kazandırılıyor
Yayınlanma:

Bozkır Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'nda yapılan toplantıda, 10 yıl içerisinde kısa, orta ve uzun vadede yapılacak çalışmalar planlandı.

Kalenin, 3 yıl içerisinde imar planının hazırlanması, 6 yıllık orta vadeli planda ise üst kazı çalışmalarına başlanması kararlaştırılan toplantıda, daha sonraki dönemde ise bölgenin tescili, restorasyonu ve turizme açılması hedefi ele alındı.

Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Zengibar Kalesi'nin turizme kazandırılması için ilk defa böyle bir somut adımın atıldığını söyledi.

Bölgenin turizm ile ekonomik gelişmişliği yakalamasını istediklerini belirten Gün, "Zengibar Kalesi'nin bölge açısından ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyorduk. Kalenin turizme kazandırılmasıyla, bölgenin canlanmasını, Konya’nın yeni bir tarihi dokuya sahip olmasını ve tarihe ışık tutmasını istiyoruz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.