Zor rakiplerle oynamamız bize yararlı olacak

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, UEFA Avrupa Ligi grup kuralarının çekiminden sonra değerlendirmelerde bulundu.

Zor rakiplerle oynamamız bize yararlı olacak
Yayınlanma:

İşte Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay'ın açıklamaları: 

TEMKİNLİ KONUŞMAKTAN YANAYIM

Popülist olmadan konuşmak gerekir, bunu hep ilke edinmişimdir. Ama bu bir teslimiyet değildir bu bir korkaklık değildir. Bu ülkede bazen çok sivri konuştuğunuzda ukala oluyorsunuz, çok tutuk konuştuğunuzda, güvensiz konuştuğunuzda da bu sefer korkak oluyorsunuz. Bunun ortasını bir türlü bulamadık bu spor alanında. Ama ben her zaman temkinli konuşmaktan yana olan anlayışımı sürdürmek istiyorum. 

KULÜP AKLI HAFIZASI ÖNEMLİ

Dediğim gibi iddialı olmak başka bir şey iddialı konuşmak başka bir şeydir. İddialıyız ama iddialı konuşmuyoruz. Sonuçta bu takımların bir kültürleri var, bir ekolleri var, bir gizli akılları var, gizli dünyaları var. Size gözüken yüzünün arkasında çalışan, gelişen bir eylem, hareket bütünlüğü var. Siz onu görmüyorsunuz ama bu kulüpleri buraya getiren aslında o sütre gerisindeki kaliteli, klasik ama standart eylemler. O eylemler güncellenebiliyor. O akıl bilimle birleştirilebiliyor yeni stratejiler oluşturarak sizin karşınıza geliyor. Siz onları görmüyorsunuz, yeşil saha üzerinde 11 tane oyuncunun yaptığı eylemi görüyorsunuz ama oraya gelinceye kadar kulüp aklı var, kulüp hafızası var bunları biz yaratamadığımız için onlarla baş etme konusunda sıkıntı yaşıyoruz ve yaşayacağız. 

ZOR RAKİPLERLE OYNAMAK BİZE YARARLI OLACAK

O zaman biz aynı şeyleri yapıp farklı şeyler bekleme yanlışlığından kurtulmalıyız, benim söylemek istediğim bu. Bunlarla oynayacağız, teslim olmayacağız. Sahada duruşumuzla, mücadelemizle ve taktik anlayışlarımızla hepsiyle baş edeceğiz. Edebilir miyiz, edeceğiz tabi ne demek. Ama sonuçta “onları yeneriz, bu gruptan da çıkarız” gibi sözler çok hoş değil. Ama mücadele edeceğiz, grubun zor olması demek bizi geriye getiren bir şey gibi algılanmasın zor rakiplerle oynamanın bizi geliştireceğini ve bize daha yararlı olacağını söylerim her zaman. Dolayısıyla bizim için iyi”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.