Konya
Açık
21°
Aksaray
Açık
22°
Karaman
Açık
20°
Anadolu'da Bugün Aksaray Haberleri Jandarma aracına minibüs çarptı: 2 şehit, 1 ölü!

Jandarma aracına minibüs çarptı: 2 şehit, 1 ölü!

Aksaray’da Ankara-Niğde Otoyolu’nda minibüsün jandarma aracına çarpması sonucu 2 asker şehit olurken, 1 vatandaş da hayatını kaybetti.

Jandarma aracına minibüs çarptı: 2 şehit, 1 ölü!
KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 2 dk

Aksaray’da Ankara-Niğde Otoyolu’nda meydana gelen kazada, minibüsün jandarma aracına çarpması sonucu 2 askeri personel şehit oldu, 1 vatandaş yaşamını yitirdi.

Kaza, sabah saatlerinde Ortaköy ilçesi yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yol kenarında duran Mobil Otoyol Jandarma Karakolu’na ait minibüse, seyir halindeki başka bir minibüs arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle jandarma aracında bulunan 2 asker olay yerinde şehit olurken, diğer minibüste bulunan 1 kişi hayatını kaybetti.

Kazada yaralanan askerler ve vatandaşlar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince ilk müdahalelerinin ardından Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Vali Kumbuzoğlu: “Hepimizi derinden üzen bir kaza yaşadık”

Kaza sonrası açıklamalarda bulunan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, olayın sabah 07.00 sıralarında meydana geldiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Hepimizi derinden üzen elim bir trafik kazası yaşadık. Jandarma ekiplerimiz emniyet şeridinde rutin kontrollerini yaparken, bir minibüsün arkadan çarpması sonucu kaza meydana gelmiştir. Kazada maalesef 2 jandarma personelimiz şehit olmuştur. Bir vatandaşımız da vefat etmiştir. Yaralı olan vatandaşlarımızın tedavisi hastanemizde devam etmektedir. İkisinin durumu ağır, birinin normaldir. Olayla ilgili adli ve idari soruşturmamız devam etmektedir. Aziz şehitlerimize ve vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Hepimiz çok üzgünüz.”

Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız