Konya
Açık
21°
Aksaray
Açık
19°
Karaman
Açık
21°
Anadolu'da Bugün Dünya Meksika karıştı, şiddet olayları başladı! Türk gazeteci mahsur kaldı

Meksika karıştı, şiddet olayları başladı! Türk gazeteci mahsur kaldı

Meksika’nın en büyük suç örgütlerinden Jalisco Yeni Nesil Karteli (CJNG) lideri “El Mencho” lakaplı Nemesio Oseguera Cervantes, düzenlenen askeri operasyonda öldürüldü.

Meksika karıştı, şiddet olayları başladı! Türk gazeteci mahsur kaldı
KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 1 dk

Meksika’nın en büyük suç örgütlerinden Jalisco Yeni Nesil Karteli (CJNG) lideri “El Mencho” lakaplı Nemesio Oseguera Cervantes, düzenlenen askeri operasyonda öldürüldü. Operasyonun ardından kartel üyeleri birçok kentte araçları ateşe verirken, güvenlik güçleriyle çatışmalar yaşandı.

Meksika basınında yer alan bilgilere göre operasyon, Tapalpa kentinde gerçekleştirildi. Dünyanın en çok aranan uyuşturucu kaçakçılarından biri olan kartel liderinin etkisiz hale getirilmesi ülkede geniş çaplı güvenlik alarmına yol açtı. ABD’nin Oseguera’nın yakalanmasına yardımcı olacak bilgiler için 15 milyon dolarlık ödül koyduğu biliniyordu.

Operasyon sonrası kartel üyelerinin birçok bölgede araçları ateşe verdiği, yolları kapattığı ve güvenlik güçleriyle çatışmaya girdiği bildirildi. Silahlı grupların Guadalajara Uluslararası Havalimanı çevresinde de saldırı girişiminde bulunduğu aktarıldı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde yolcuların panik halinde kaçtığı görüldü.

Şiddet olaylarının başta Jalisco olmak üzere farklı bölgelere yayıldığı bildirildi. Eyalet Valisi Pablo Lemus Navarro, halka durum kontrol altına alınana kadar evde kalmaları çağrısında bulundu. Toplu taşıma hizmetlerinin geçici olarak durdurulduğu ve eyalet yollarında seyahat edilmemesi gerektiği açıklandı.

Güvenlik güçlerinin bölgede operasyonları sürüyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız