Konya
Açık
26°
Aksaray
Açık
27°
Karaman
Açık
29°
Anadolu'da Bugün Dünya Orta Doğu'da savaş büyüyor! ABD ve Suudi Arabistan'dan ortak hava saldırısı

Orta Doğu'da savaş büyüyor! ABD ve Suudi Arabistan'dan ortak hava saldırısı

Orta Doğu'da gerilim artıyor; ABD ve Suudi Arabistan, Irak'taki İran yanlısı gruplara hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda 8 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Ayrıca, Suudi Arabistan'daki petrol tesislerine yönelik İHA saldırıları da engellendi.

Orta Doğu'da savaş büyüyor! ABD ve Suudi Arabistan'dan ortak hava saldırısı
KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 2 dk

Orta Doğu'da gerilim yeniden tırmanıyor. ABD ve Suudi Arabistan'ın Irak'ın doğusunda İran yanlısı gruplara yönelik ortak hava saldırısı düzenlediği bildirildi. Saldırılarda 8 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

Haşdi Şabi Medya Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, sabah saatlerinde Irak'ın farklı bölgelerinde bulunan kuruma ait çok sayıda merkezin ABD ve Suudi Arabistan güçleri tarafından hedef alındığı belirtildi. Açıklamaya göre saldırılarda 8 kişi yaşamını yitirirken, 4 kişi de yaralandı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) da ABD ve Suudi Arabistan silahlı kuvvetlerinin Irak'ın doğusunda İran yanlısı gruplara ait hedeflere hava saldırıları düzenlediğini doğruladı.

PETROL TESİSLERİNE İHA SALDIRISI İDDİASI

Öte yandan Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı, ülkenin Doğu Bölgesi ile başkent Riyad'daki petrol tesislerini hedef alan çok sayıda insansız hava aracının hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Bakanlık, söz konusu İHA saldırılarının Irak topraklarından gerçekleştirildiğini ve saldırıların İran yanlısı milis gruplarca düzenlendiğini öne sürdü.

Bölgede yaşanan son gelişmeler, Orta Doğu'da tansiyonun yeniden yükseldiğine işaret ederken, yaşanan olayların bölgesel güvenlik açısından yeni bir dönemin habercisi olabileceği değerlendiriliyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız