Konya'da 2018 Yılında 5 bin 911 iş yeri açıldı

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak 2018 yılında Konya’da 5911 iş yeri açılırken 2530 işyerinin ise kapandığını belirtti.

Konya'da 2018 Yılında 5 bin 911 iş  yeri açıldı
Yayınlanma:

“ENFLASYONLA MÜCADELEDE  HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERDİK”

Gazetemize özel değerlendirmelerde bulunan Konya Esnaf Ve Sanatkârlar Odası (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, 2018 yılı içerisinde Konya esnafının enflasyonla mücadele konusunda  ellerinden gelen her türlü desteği gösterdiğini söyledi. 2018 yılında Konya’da açılan dükkân sayısının, kapanan dükkan sayısının önüne geçtiğini belirten Muharrem Karabacak, KONESOB’a bağlı odaların toplamında 5911 yeni tescilin yapıldığını ve buna karşılık olarak da 2530 üyenin de terki olduğunu belirtti.

“BAĞ-KUR PRİMİNİN DÜŞÜRÜLMESİ GEREKİR

Asgari ücretin yükseltilmesinden memnun olduklarını ama BAĞ-KUR fiyatlarında yaşanan artışın esnafı zor duruma sokabileceğini söyleyen Muharrem Karabacak “Milyonlarca insanımızı ilgilendiren asgari ücretin yükseltilmesi bizi memnun etti. Ama asgari ücrete endeksli olan BAĞ-KUR primleri 2019 yılı itibariyle 882 liraya yükseldi. Asgari ücretin brüt priminin yüzde 34.5’i BAĞ-KUR primi olarak hesaplanıyor. Eğer BAĞ-KUR ödemesi zamanında ve düzenli gerçekleşirse, 754 lira civarında ödeme yapılacak. 882 liralık BAĞ-KUR primi esnafımızı zor duruma sokabilir” dedi.

BAĞ-KUR primleriyle alakalı olarak esnafı biraz daha rahatlatıcı adımların atılması yönünde talepte bulunduklarını ifade eden Muharrem Karabacak konuşmasını şöyle sürdürdü: “BAĞ-KUR primleri konusunu, genel başkanımız ve milletvekillerimize ilettik. BAĞ-KUR primlerinin farklı bir metotla hesaplanması veya asgari ücretin brüt priminin yüzde 34.5’inin,  yüzde 20-25’e çekilmesini ve vergi oranlarının aşağıya çekilmesini bekliyoruz” ifadesinde bulundu.

“VATANDAŞ REKLAM LOGOLU POŞETLERE TEPKİLİ”

Vatandaşın, ücretli naylon poşete  hem para verip hem de mağazanın reklamının yapılmaması gerektiğini ifade eden Karabacak, “Esnafımızdan bize yansıyan durumlara göre, vatandaşımız ücretli poşet konusunda biraz tepkili. Vatandaşımız, hem para verip hem de mağazanın reklamının yapılmaması gerektiğini belirtiyor. Bu anlamda biz gerekli makamlara müracaatımızı ilettik. Biz  tek tip poşet uygulaması yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Vatandaşımız 25 kuruşa almış olduğu poşetle başkasının reklamını yapmak zorunda kalmasın. Maalesef zincir marketler bu anlamda vatandaşımızın parasıyla kendi reklamlarını da yaptırmış oluyorlar” şeklinde konuştu.

Özel Haber : Müslüm Evci

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.