Altın fiyatlarında yeni haftayla birlikte yön arayışı sürerken yatırımcılar ABD’den gelecek enflasyon verilerine odaklandı. A Haber yayınında değerlendirmelerde bulunan Finans Analisti İslam Memiş, bu haftanın piyasa takvimini işaret ederek altındaki seyrin çarşamba gününden sonra değişebileceğini söyledi.
Memiş, ABD’de çarşamba ve perşembe günü saat 15.30’da açıklanacak TÜFE ve ÜFE verilerinin piyasaların yönü üzerinde etkili olabileceğini belirtti. Fed üyelerinin açıklamalarının da faiz beklentileri açısından izleneceğini kaydeden analist, hafta boyunca dalgalı bir görünüm beklediğini ifade etti.
Memiş’in açıklama yaptığı sırada ons altın 4.178 dolar, Kapalıçarşı’da gram altın ise 6.623 TL seviyesindeydi. Analistin bu haftaya ilişkin takip ettiği seviyeler şöyle:
| Altın türü | Destek | Direnç |
|---|---|---|
| Ons altın | 4.070 dolar | 4.300 dolar |
| Gram altın | 6.600 TL | 6.700 TL |
Memiş, ons altının 4.300 dolara yükselmesi halinde gram altında 6.700 TL seviyesinin gündeme gelebileceğini söyledi. Bu seviyeler analistin piyasa değerlendirmeleri; fiyat hareketleri veri akışına göre değişebilir. Benzer seviyeler ve veri takvimi, güncel piyasa yorumlarında da öne çıkıyor.
Memiş, orta ve uzun vadeli görünümde merkez bankalarının altın talebinin izlenmesi gerektiğini savundu. Çin Merkez Bankasının alımlarına ve Avrupa’daki bazı merkez bankalarının rezerv politikalarına ilişkin değerlendirmelerini paylaşan analist, küresel ölçekte altın hareketliliğinin sürdüğünü belirtti.
Altın fiyatlarının kısa vadeli yönünde ABD enflasyon verileri, Fed açıklamaları, doların seyri ve jeopolitik gelişmeler etkili olacak. Memiş’in açıklamaları yatırım tavsiyesi değil, piyasa değerlendirmesidir.