Dünya genelinde 6 milyon 520 bin kişinin kurban verildiği koronavirüsün ortaya çıktığı günden bu yana 609 milyon vaka tespit edildi.
æTürkiye'de ise bugüne kadar toplam 17 milyon vaka ortaya çıktı. Vefat sayısı ise 101 bine ulaştı.
æKonya'nın en kalabalık yerleri koronavirüs risk haritasında artık kırmızı renklerle boyanmamış durumda. Hastanelerde de durum geçtiğimiz yıla göre oldukça farklı.
æSalgının ortalarında pandemi hastanesi olarak ilan edilen Meram Devlet Hastanesi herhangi bir renkle boyanmamış durumda.
æAyrıca yine salgın hastanesi olan Konya Numune Hastanesinde de durum biraz farklı. Konya Numune Hastanesi'nin üstünde küçük bir kırmızı bölge işareti bulunuyor.
æGeride kalan hastaneler ise herhangi bir renkle boyanmamış durumda.
æVatandaşlar ise salgının tamamen bittiğine inanıyor. Kısıtlamaların, en önemlisi de maske zorunluluğunun kaldırılmış olmasıyla birlikte vatandaşlar da rahat bir nefes almıştı.
æYaz boyunca vatandaşlar maskesizliğe alışmış bir görüntü veriyor.
æOKULLARIN AÇILMASIYLA RİSK ARTTI MI?
Geçtiğimiz yıl yüzyüze eğitimin başlamasıyla birlikte vaka sayısındaki artış vatandaşları paniğe sürüklemişti.
æBu yıl okulların açılmasıyla birlikte uzmanlar da vakaların yeniden tırmanışa geçebileceği endişesini taşıyor.
æ