Sivas’ın Zara ilçesine bağlı Karaçayır köyü eski muhtarı Mahmut Alkaya, domuz avına çıktığı sırada bir ayının saldırısına uğrayarak ağır yaralandı ve tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Olay, önceki gün Karaçayır köyü yakınlarında meydana geldi. Mahmut Alkaya ve bir arkadaşı, domuz avı yapmak üzere arazide yürüyüşe çıktılar. Bir süre sonra Alkaya, aniden bir ayının saldırısına uğrayarak ciddi şekilde yaralandı. Arkadaşının durumu fark etmesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Alkaya, ambulans helikopterle Sivas'a götürülerek tedavi altına alındı.
Sivas Numune Hastanesi'nde tedaviye alınan Alkaya’ya yapılan tüm müdahalelere rağmen, ağır yaraları nedeniyle kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.