Konya
Açık
12°
Aksaray
Açık
16°
Karaman
Az bulutlu
14°
Anadolu'da Bugün Güncel Fransa'nın gündemi katil balina... Sağlık durumu iyiye gitmiyor

Fransa'nın gündemi katil balina... Sağlık durumu iyiye gitmiyor

Fransa'da Seine Nehri'ne yanlışlıkla giren katil balinaya sağlığının bozulması nedeniyle ötenazi uygulanacağı açıklandı.

Fransa'nın gündemi katil balina... Sağlık durumu iyiye gitmiyor
Okunma Süresi: 1 dk

Seine Nehri'ne yanlışlıkla giren katil balina nehirde mahsur kalmıştı. Yetkililer tarafından 2 hafta boyunca gözlemlenen balinanın sağlığının bozulduğunun anlaşılmasının ardından katil balina için kurtarma operasyonu düzenlendi. Ancak yetkililer, balinayı denize geri döndürme planının başarısız olduğunu ve hayvana ölümcül hastalığı nedeniyle ötenazi uygulanacağını bildirdi.

OY BİRLİĞİYLE KARAR VERİLDİ

Seine Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Balinayı denize geri döndürme girişimi başarısızlıkla sonuçlandı ve stres seviyelerinin artmasını önlemek için gerçekleştirilen müdahalelerin akşam saatlerinde durdurulmasına karar verildi. Bu koşullarda uzman grubu oybirliğiyle tek çözümün hayvanın acısını sona erdirmek için ötenazi yapmak ve ayrıca taşıdığı hastalığın ileri analizini yapmak olduğu sonucuna varıldı" denildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız