Konya
Açık
31°
Aksaray
Açık
32°
Karaman
Açık
31°
Anadolu'da Bugün Gündem AFAD Başkanı Sezer: Kara, deniz, hava yoluyla tahliye imkanına sahibiz

AFAD Başkanı Sezer: Kara, deniz, hava yoluyla tahliye imkanına sahibiz

AFAD Başkanı Sezer, "Kara, deniz, hava yoluyla tahliye imkanına sahibiz. Vatandaşlarımızın önce tahliye merkezlerine gidip bildirimde bulunmalarını istedik" dedi.

AFAD Başkanı Sezer: Kara, deniz, hava yoluyla tahliye imkanına sahibiz
Okunma Süresi: 1 dk

AFAD Başkanı Yunus Sezer deprem bölgesinde açıklamalarda bulundu.

AFAD Başkanı Sezer’in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Kara, deniz, hava yoluyla tahliye imkanına sahibiz. Vatandaşlarımızın önce tahliye merkezlerine gidip bildirimde bulunmalarını istedik.

Bu başvuruyla kimlik numarası sisteme giriliyor hangi ile gideceği böylece takip ediliyor. Bu bildirimin dışında giden vatandaşlarımız var bunların da yine valiliklerde oluşturduğumuz komisyonlara başvurmaları doğrultusunda ikametleri kontrol edilip barınma imkanı sunulmaktadır.

AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar ise, “1600’ün üzerinde artçı sarsıntı var. 326’sı 4 ve 5 arası. 37’si 5 ve 6 büyüklüğünde. Bu 5 ve 6 büyüklüğündeki deprem sayısı bizim bir yılda ölçtüğümüz deprem sayısının 3 katını aşmış durumda” dedi.

Ayrıntılar geliyor...

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız