Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medyanın etkisiyle yaygınlaşan "etkileşim avcılığı" anlayışına sert tepki gösterdi. Mahremiyetin ve özel hayatın giderek yok sayıldığını belirten Erdoğan, gündem olma uğruna insan onuru dahil birçok değerin göz ardı edildiğini söyledi.
Sosyal medyanın toplumda, kamuda ve yerel yönetimlerde "etkileşim avcılığı" olarak nitelendirdiği bir anlayışı yaygınlaştırdığına dikkat çeken Erdoğan, görünür olma ve sürekli gündemde kalma arzusunun zamanla büyük bir tuzağa dönüştüğünü ifade etti.
Bu yanlış anlayışın siyasetçileri de etkilediğini dile getiren Erdoğan, kendi arkadaşları arasında da bilerek ya da bilmeyerek bu "ters akıntıya" kapılanların bulunduğunu belirtti.
Söz konusu tutumun ne siyasi ne de iletişim açısından herhangi bir fayda sağlamadığını vurgulayan Erdoğan, aksine partiye zarar verdiğini ifade ederek, bu tür yanlışlara karşı dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.