HÜRJET testleri başarıyla geçmeye devam ediyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi tarafından geliştirilen HÜRJET eğitim uçağı testlerine büyük bir başarıyla 50’inci uçuşu geride bıraktı. Uçak bir yıl önce ilk uçuşunu Ankara Kahramankazan’da gerçekleştirmişti.

HÜRJET testleri başarıyla geçmeye devam ediyor
Yayınlanma:

Uçak 50 sortilik testlerde toplam 39 saat 44 dakika uçtu. Çıkılan irtifa ise 15 bin feet’e ulaştı. Afterburner yani art yakıcı kullanılmasıyla birlikte uçak performansları yavaş yavaş zorlanarak test aşamalarının tamamlanması ön görülüyor.

TESLİMAT TARİHİ BİR YIL ÖNE ÇEKİLDİ

Geçtiğimiz günlerde Savunma Sanayi Başkanlığı’nda, İnsanlı Hava Platformları İmza töreni düzenlendi. Projeyi yakından takip eden ve HÜRJET ile hızlı taksi testlerine de bizzat katılan Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçları doğrultusunda HÜRJET ile ilgili yeni gelişmeleri paylaşmıştı.

Prof. Dr. Haluk Görgün, mevcut 4 adet Blok-0 uçağa ek olarak 12 adet Blok-1 uçağının kapsama dahil edildiğini ve Blok-1 kapsamında 12 adet seri uçağın kesin siparişe çevrileceğini duyurdu. Bu değişiklikle uçak teslimat tarihlerinin iyileştirileceğini ve bir yıl öne çekileceğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.