İstanbul’da sabah saatlerinde başlayan ve gün boyunca şiddetini artıran sağanak, birçok ilçede günlük yaşamı ve ulaşımı olumsuz etkiledi. Esenler, Zincirlikuyu ve Topkapı’da metro istasyonları ile alt geçitleri su bastı. Biriken sular nedeniyle vatandaşlar yürümekte güçlük çekti.

AVM tahliye edildi, otobüste yolcular mahsur kaldı
Sarıyer’de bir alışveriş merkezinin otoparkı su altında kaldı. Yürüyen merdivenlerden de yoğun şekilde su aktığı görülen alışveriş merkezi tahliye edildi.
Ayazağa’da ise İETT otobüsü ve bazı araçlar su baskını nedeniyle mahsur kaldı. Otobüsteki yolcular, araçların üzerine çıkarak kurtarılmayı bekledi. Yaşananlar çevredekilerin cep telefonu kameralarına yansıdı.
Merter Metro İstasyonu yakınlarında suyla kaplanan bölgede mahsur kalan vatandaşlar da iş makinesinin kepçesine alınarak kurtarıldı.

Valilik açıkladı: 2 bin 518 ihbar
İstanbul Valiliği, yağış nedeniyle AFAD İstanbul Bölge Müdürlüğü’nde kriz masası oluşturulduğunu duyurdu. AFAD, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri başta olmak üzere ilgili kurumların 8 bin personel, 2 bin araç ve iş makinesiyle müdahale çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.
Valiliğin açıkladığı ihbar kayıtlarında bin 277 su baskını, 15 heyelan, 47 mahsur kalma, 13 ağaç devrilmesi ve 2 çatı uçması olayı yer aldı. Ayrıca 76 araç, 808 konut ve 280 iş yeriyle ilgili ihbar kaydı oluşturuldu.
En fazla yağış Beykoz-Ömerli’de ölçüldü
Açıklamaya göre Beykoz-Ömerli’de metrekareye 193,84 kilogram yağış düştü. Yağış miktarı Arnavutköy’de 125,9, Sarıyer-İTÜ Maslak’ta 124,72, Çatalca’da 75,2, Kartal’da 14,3 ve Bakırköy’de 6,8 kilogram olarak ölçüldü.
Beykoz’un Çamlıbahçe Mahallesi’nde yollar suyla kaplandı, park halindeki bazı araçlar su altında kaldı. Evlerini su basan vatandaşlar, kendi imkânlarıyla tahliye çalışması yaptı. Mahallede meydana gelen toprak kayması sonucu bir elektrik direği, park halindeki otomobilin üzerine devrildi.
Ümraniye’de Nevzat Demir Tesisleri yolunda da biriken sular nedeniyle araçlar ilerleyemedi, bazı sürücüler yolda mahsur kaldı.
Müdahale çalışmaları sürüyor
Valilik, açıklamanın yapıldığı saat itibarıyla yağış nedeniyle kapalı yol bulunmadığını, havalimanlarında pistlerin açık olduğunu ve iptal edilen sefer olmadığını bildirdi. Su baskınları ve diğer olumsuzluklara yönelik ekiplerin çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.