Konya
Az bulutlu
18°
Aksaray
Parçalı az bulutlu
20°
Karaman
Açık
18°
Anadolu'da Bugün Gündem İYİ Parti, ÖTV zamlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı'nın iptali için Danıştayda dava açtı

İYİ Parti, ÖTV zamlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı'nın iptali için Danıştayda dava açtı

İYİ Parti, Danıştayda dava açarak, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zamlarını içeren Cumhurbaşkanı Kararı'nın iptali ve yürütmesinin durdurulmasını istedi

İYİ Parti, ÖTV zamlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı'nın iptali için Danıştayda dava açtı
Okunma Süresi: 1 dk

ANKARA (AA) - İYİ Parti, Danıştayda dava açarak, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zamlarını içeren Cumhurbaşkanı Kararı'nın iptali ve yürütmesinin durdurulmasını istedi.

İYİ Parti'den yapılan açıklamaya göre, 16 Temmuz 2023 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 7390 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Özel Tüketim Vergisi tutarlarının yeniden belirlendiği hatırlatıldı.

Kararın Anayasa'ya aykırı olduğu öne sürülen dava dilekçesinde, bu nedenle Cumhurbaşkanı Kararı'nın iptali ve yürütmesinin durdurulması istendi.

Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Vatandaşımızı nefes alamaz hale getiren yeni vergilere ve zamlara karşı İYİ Parti olarak tüm imkanlarımızı kullanarak mücadelemizi her mecrada sürdüreceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız