Konya
Açık
21°
Aksaray
Açık
19°
Karaman
Açık
21°
Anadolu'da Bugün Gündem Konya'da obruk oluşmaya devam ediyor

Konya'da obruk oluşmaya devam ediyor

Konya'nın Karapınar ilçesinde yeni bir obruk meydana geldi. Tarım arazisinde 50 metre çapında, 40 metre derinliğinde obruk oluştu.

Konya'da obruk oluşmaya devam ediyor
Okunma Süresi: 1 dk

Sık sık oluşan obruklardan dolayı adından sürekli bahsedilen Karapınar ilçesinde yine bir obruk daha meydana geldi.

Karapınar’a yaklaşık 10 kilometre mesafedeki Reşadiye Mahallesi Cafer Şık Yaylası’nda oluşan obruğu yaylada bulunan çoban fark etti. Obruğun yaklaşık 100 metre ilerisinde ise tarlanın sahibi olan çiftçi Fatih Şık’ın evi bulunuyor.

50 metre çapında ve 35-40 metre derinliğindeki obruğun oluştuğu tarlanın sahibi Şık, bu alanda geçen yıl çatlakları fark ettiği için bu yıl tarlasını ekmediğini söyledi.

Evine yaklaşık 100 metre mesafede oluşan obruğun, evinin bulunduğu yerde oluşmaması ve hayvanlarının da olmaması nedeniyle şükrettiğini belirten Şık, 1 yıl önce burada bulunan buğdayın hasat edildiğini kaydetti.

“Geçen yıldan hafif bir çatlak vardı ama yerini ekmiyordum, korkuyordum. Yanını ekmedim. Hatta 3-5 metre mesafeli koyduğum halde ektiğim yere kadar genişlemiş. Tedirgin oldum, burada ekmek yiyorum, su içiyorum, çocuklarımın rızkı için buradayım. Ama obruk çok korkuttu. Canımız Allah’a emanet” dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız