Konya
Açık
22°
Aksaray
Açık
18°
Karaman
Açık
22°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri AFAD onayladı: Konya’nın Arama ve Kurtarma Ekibi artık akredite!

AFAD onayladı: Konya’nın Arama ve Kurtarma Ekibi artık akredite!

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü AKUB Ekibi, AFAD tarafından 3 yıl süreyle akredite edilerek resmi olarak yetkilendirildi

AFAD onayladı: Konya’nın Arama ve Kurtarma Ekibi artık akredite!
Okunma Süresi: 1 dk

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Arama ve Kurtarma Birimi (AKUB) Ekibi, Afet ve Acil Durum Yönetmeliği çerçevesinde yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda akreditasyon hakkı kazandı.

AFAD Başkanlığı tarafından Orta Düzey Ekip olarak değerlendirilen AKUB Ekibi, Eylül 2025–Eylül 2028 tarihleri arasında 3 yıl süreyle resmi olarak akredite edildi. Akreditasyon, ekibin Ayni Bağış Depo Yönetimi ve Dağıtımı alanındaki yeterlilik ve hizmet standartlarını belgeliyor.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, AKUB Ekibi’nin bu başarısıyla afet ve acil durumlara müdahalede profesyonel kapasitesini güçlendirdiğini ve eğitim kurumları bünyesinde güvenli bir çalışma ortamı oluşturmayı hedeflediğini açıkladı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız