Konya
Açık
21°
Aksaray
Açık
19°
Karaman
Açık
18°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri ASKON Konya'dan dikkat çeken açıklama! “Konya’nın geleceği su yatırımlarına bağlı”

ASKON Konya'dan dikkat çeken açıklama! “Konya’nın geleceği su yatırımlarına bağlı”

ASKON Konya Şube Başkanı Yusuf Çimen, Konya’nın en temel gündemlerinden birinin su sorunu olduğunu belirterek, tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin su tasarrufu ve dış havzalardan yapılacak yatırımlarla mümkün olabileceğini söyledi.

ASKON Konya'dan dikkat çeken açıklama! “Konya’nın geleceği su yatırımlarına bağlı”
Okunma Süresi: 2 dk

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Yusuf Çimen, Konya’nın en temel gündemlerinden birinin su sorunu ve kuraklık olduğunu vurguladı. Çimen, tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin ancak su tasarrufu ve yeni kaynakların devreye alınmasıyla mümkün olabileceğini söyledi.

Konya Ovası’nın Türkiye’nin tahıl ambarı olduğuna dikkat çeken Çimen, “Ovanın bereketi, çiftçimizin emeğiyle birlikte suya bağlı. Ancak yıllardır artan kuraklık, yeraltı sularının tükenmesi ve iklim değişikliği Konya’yı ciddi bir riskle karşı karşıya bırakıyor. Bu sorun sadece tarımı değil, sanayiyi ve şehir hayatını da doğrudan etkiliyor” dedi.

TARIMSAL SU TASARRUFUNA VURGU

Çimen, modern sulama tekniklerinin önemine değinerek, “Karık sulama ya da vahşi sulama gibi yöntemler artık su israfına neden oluyor. Çiftçilerimizin damla sulama, yağmurlama gibi modern yöntemlere yönlendirilmesi gerekiyor. Bu konuda devletin teşvikleri, çiftçimizin bilinçlenmesi ve teknolojinin sahaya yayılması şart” diye konuştu.

"SU TRANSFERİ KAÇINILMAZ HALE GELDİ"

Yalnızca tasarrufun yeterli olmayacağına işaret eden Çimen, dış havzalardan su transferinin de gündemde olması gerektiğini söyledi:

“Konya’nın stratejik önemi düşünüldüğünde, başka bölgelerden su transferi kaçınılmaz hale gelmiştir. Manavgat Çayı’nın getirilmesinin planlanması ve Mavi Tünel gibi projeler bu açıdan kritik. Ancak bunların hızlandırılması, uzun vadeli planlamayla desteklenmesi gerekiyor. Konya’nın geleceğini garanti altına alacak en önemli yatırımlar su yatırımlarıdır.”

“SU, GELECEK NESİLLERE EMANETTİR”

ASKON Konya Başkanı Çimen, suyun yalnızca bugünün değil gelecek nesillerin de hakkı olduğuna dikkat çekerek, “Bugün alacağımız önlemler, yarın çocuklarımızın geleceğini şekillendirecek. Su sadece bugünün değil, gelecek nesillerin de hakkıdır. ASKON olarak bu konuda kamuoyunu bilinçlendirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız