Konya
Açık
21°
Aksaray
Açık
19°
Karaman
Açık
18°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Bakan Kurum Konya’da konuştu: "Gazze’deki zulüm kimsenin yanına kalmayacak!"

Bakan Kurum Konya’da konuştu: "Gazze’deki zulüm kimsenin yanına kalmayacak!"

Bakan Murat Kurum, Konya’daki UCLG-MEWA Kongresi’nde İsrail’in Sumud filosuna saldırısını kınayarak, “İnsanlık ve Filistin kazanacak” dedi.

Bakan Kurum Konya’da konuştu: "Gazze’deki zulüm kimsenin yanına kalmayacak!"
KAYNAK: Konya Büyükşehir Belediyesi
Okunma Süresi: 2 dk

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı (UCLG-MEWA) Kongresi, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde başladı. Orta Doğu ve Batı Asya ülkelerinden çok sayıda belediye başkanı ve yerel yönetim liderinin katıldığı kongrenin açılışında konuşan yetkililer, Gazze’de yaşanan insani krize dikkat çekerek uluslararası dayanışma çağrısında bulundu.

UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, Gazze’de devam eden soykırıma karşı güçlü bir şekilde seslerini yükseltmeye devam edeceklerini belirtti. UCLG-MEWA Onursal Başkanı Muhammed Sadie, Filistin halkının onurlu bir yaşam sürebilmesi için çalıştıklarını ifade ederken, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın gönülleri birleştiren, barışın, kardeşliğin ve sevginin şehri olduğunu vurguladı.

Başkan Altay, Gazze’deki çatışmaların insanlığın ortak acısı olduğunu belirterek, “Gazze’de akan kan, insanlığın ortak vicdanında er ya da geç hakkını arayacaktır” dedi ve “Cities Voice for Gaza” platformunu hayata geçirdiklerini açıkladı. Platformun, dünya genelindeki belediye başkanlarını bir araya getirerek Gazze ve Filistin için ortak bir ses oluşturmayı hedeflediği bildirildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da, Sumud filosuna yapılan saldırıyı kınayarak, “Hukuk tanımazlığını tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. İnsanlığın ortak vicdanına yapılan barbar saldırıyı lanetliyorum” ifadelerini kullandı. Bakan Kurum, Konya’nın uluslararası dayanışma ve barış çalışmalarında örnek bir şehir olduğunu belirtti.

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı ve Konya Valisi İbrahim Akın da konuşmalarında, Konya’nın tüm mazlum coğrafyalara umut ışığı olmaya devam ettiğini vurguladı.

Kongre, Pazar gününe kadar çeşitli paneller ve oturumlarla devam edecek.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız