Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Bilim Festivali’nde çocukların bilim ve teknolojiye olan ilgisine dikkat çekerek, “Bu çocuklar yarın dünyayı değiştirebilir” mesajı verdi.
Başkan Altay, festivalde bir deneyi merakla izleyen bir çocuğun gelecekte uçan araba tasarlayabileceğini, başka bir çocuğun ise insanlığa fayda sağlayacak bir yazılım ya da buluş geliştirebileceğini belirtti.
Konya’nın ve Türkiye’nin çocuklarına inandıklarını vurgulayan Altay, Konya Bilim Festivali’nin çocukların merak etmesi, deney yapması, üretmesi ve kendilerine güvenmesi amacıyla düzenlendiğini ifade etti.
Altay, “Çocuklarımız merak etsin, denesin, üretsin ve ‘Ben de yapabilirim’ desin. Çünkü geleceğin bilim insanları, mühendisleri ve mucitleri belki de ilk ilhamını bugün burada alıyor” ifadelerini kullandı.
Konya Bilim Festivali, çocukları bilim ve teknolojiyle buluştururken geleceğin mucitleri için de ilham kaynağı oluyor.