Konya
Açık
22°
Aksaray
Açık
18°
Karaman
Açık
22°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Beyşehir Gölü’nde kaçak avcılara geçit yok! Ağlar tek tek toplandı

Beyşehir Gölü’nde kaçak avcılara geçit yok! Ağlar tek tek toplandı

Beyşehir Gölü’nde su ürünleri av yasağının sona ermesine kısa süre kala kaçak avcılıkla mücadele kapsamında denetimler yoğunlaştırıldı. Yapılan kontrollerde sahipsiz kaçak ağlar ile çeşitli av malzemeleri ele geçirilirken, ekipler gölde 24 saat esasına göre denetimlerini sürdürüyor.

Beyşehir Gölü’nde kaçak avcılara geçit yok! Ağlar tek tek toplandı
KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 1 dk

Beyşehir Gölü’nde su ürünleri av yasağının sona ermesine sayılı günler kala kaçak avcılıkla mücadele kapsamında yürütülen denetimler aralıksız sürüyor.

Yapılan kontrollerde göl sularına bırakılan sahipsiz kaçak ağlar ile çeşitli av malzemeleri ele geçirildi. Balıkların üreme döneminde korunması amacıyla uygulanan üç aylık av yasağının bitimine saatler kala Konya'nın Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Birimi ile Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ekipleri denetimlerini yoğunlaştırdı. Ekipler tarafından göl çevresindeki karaya çıkış noktaları, sazlık alanlar ile balık ve sülük avlak sahalarında kapsamlı kontroller gerçekleştirildi. Denetimlerde göl içerisine bırakılan sahipsiz ağlar toplanırken, kaçak avcılıkta kullanıldığı değerlendirilen filika, ağ ve çeşitli istihsal malzemelerine de el konuldu.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Beyşehir Gölü’nde koruma ve kontrol faaliyetlerinin 24 saat esasına göre sürdürüldüğü belirtilerek vatandaşlardan da duyarlılık istendi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız