Konya
Açık
18°
Aksaray
Açık
19°
Karaman
Açık
18°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Beyşehir’de "Şehitler Çeşmesi" törenle açıldı

Beyşehir’de "Şehitler Çeşmesi" törenle açıldı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde hayırseverlerin desteğiyle yaptırılan ve “Şehitler Çeşmesi” adı verilen çeşme, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Beyşehir’de "Şehitler Çeşmesi" törenle açıldı
KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 1 dk

Esentepe Mahallesi’ndeki pazar yerinde, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Beyşehir Temsilciliği ve hayırseverlerin katkılarıyla inşa edilen çeşme, 14 Aralık 1990’da Diyarbakır’da vatani görevini yaparken silah kazası sonucu şehit olan Beyşehirli Piyade Er Halis Zopa’nın anısına yaptırıldı.

Açılış programında Kur’an-ı Kerim tilaveti okunarak dualar edildi, ardından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Derneğin Beyşehir Temsilcisi Gazi Taşkın, hayırseverlere teşekkür ederek, şehidin ağabeyine Türk bayrağı takdim etti.

screenshot-20241228-2020022.png

Şehit Halis Zopa’nın kardeşi Ercan Zopa, projede emeği geçenlere minnettarlığını ifade ederek, çeşmenin yapımında katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Esentepe Mahallesi Muhtarı Mevlüt Karakullukçu ise pazar yerinde bulunan çeşmenin, hem pazarcı esnafının hem de alışverişe gelen vatandaşların su ihtiyacını karşılayarak önemli bir hizmet sunacağını belirtti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız