Konya
Açık
18°
Aksaray
Açık
19°
Karaman
Açık
18°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Ertuğrul’dan dikkat çeken 19 Mayıs mesajı: “Aydınlık Türkiye için mücadele sürecek”

Ertuğrul’dan dikkat çeken 19 Mayıs mesajı: “Aydınlık Türkiye için mücadele sürecek”

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul, 19 Mayıs'ı Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı gün olarak anarken, gençlerin geleceği için bilimsel ve çağdaş eğitim çağrısında bulundu.

Ertuğrul’dan dikkat çeken 19 Mayıs mesajı: “Aydınlık Türkiye için mücadele sürecek”
KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 1 dk

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Ertuğrul, 19 Mayıs’ın laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna uzanan sürecin ilk adımı olduğunu söyledi.

Ertuğrul, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yaktığını belirterek, 19 Mayıs’ın ulusun var olma mücadelesinin başlangıcı olduğunu ifade etti.

Kurtuluş Savaşı’nın milletin kenetlenmesiyle başarıya ulaştığını vurgulayan Ertuğrul, 19 Mayıs’ın Atatürk’ün doğum günü olarak kabul edilmesinin de bu tarihi günün önemini daha da artırdığını dile getirdi.

Gençlere de değinen Ertuğrul, günümüzde gençlerin iş, aş ve gelecek kaygısı yaşadığını belirterek eğitim sistemine yönelik eleştirilerde bulundu. Gençlerin bilimsel ve çağdaş eğitimle geleceğe hazırlanması gerektiğini söyledi.

Eğitim-İş olarak Atatürk’ün ilke ve devrimlerine, laik ve bilimsel eğitime sahip çıkmaya devam edeceklerini vurgulayan Ertuğrul, 19 Mayıs’ın gençlere emanet edilen büyük bir miras olduğunu ifade etti.

Mesajının sonunda Atatürk ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarını rahmet ve saygıyla andı, milletin 19 Mayıs Bayramı’nı kutladı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız