KONYA’DA BİSİKLETLİ KAPKAÇÇIDAN ŞOK İFADE: "İZLEDİĞİM FİLMDEN ETKİLENDİM"
Olayın şüphelisi M.H., polise verdiği ilk ifadede, “İzlediğim filmden etkilendim, bu kadar kısa sürede yakalanacağımı tahmin etmedim” dedi.
OLAYIN ANI KAMERADA
23 Ocak günü, Karatay ilçesi Doğuş Mahallesi Küçükkumköprü Caddesi’nde meydana gelen olayda, E.C. isimli kadın yol kenarında telefonuna bakarken, bisikletli bir kişi yanına yaklaşarak telefonunu alıp kaçtı. O anlar, çevredeki güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. E.C. şüpheliyi kovalamaya çalışırken, bisikletli kişi hızla uzaklaştı.

POLİS EKİPLERİ, 150 SAATLİK KAMERA GÖRÜNTÜSÜNÜ İNCELEDİ
İhbar üzerine hızla harekete geçen Karatay İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, olay yerinde bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yaklaşık 150 saatlik kamera kaydını titizlikle izleyen ekipler, şüphelinin izini sürdü ve saklandığı adresi tespit etti.

ŞÜPHELİ, İFADESİNDE FİLMLERDEN ETKİLENDİĞİNİ SÖYLEDİ
Ekiplerin düzenlediği operasyonla, şüpheli M.H. (18) dün akşam saatlerinde saklandığı evde yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki ilk ifadesinde, M.H. "Bisikletle gezerken izlediğim filmden etkilendim, denemek istedim ama bu kadar kısa sürede yakalanacağımı hesap etmemiştim" diyerek şaşkınlığını dile getirdi.
M.H., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmek üzere hazırlıklara başlandı.