Konya Valisi İbrahim Akın, Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Programı kapsamında görev yapan danışman öğretmenlerle bir araya geldi.
Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Konya genelinde 70 okulda Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Programı’nı yürüten danışman öğretmenler katıldı.
Toplantıda konuşan Vali İbrahim Akın, Anadolu Mektebi çalışmalarının gönüllülük esasına dayanmasının programı daha anlamlı hale getirdiğini belirterek, gençlerin yetişmesine katkı sağlayan öğretmenlere teşekkür etti.

“KİTAPLA BULUŞAN GENÇLER DAHA GÜÇLÜ BİR DÜŞÜNCE DÜNYASI KAZANIYOR”
Anadolu Mektebi’nin öğrencilerin kitapla bağ kurmasında önemli bir rol üstlendiğini ifade eden Vali Akın, programın gençlerin düşünme becerilerini geliştirdiğini ve millî-manevî değerlerle donanımlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sunduğunu söyledi.
Dijitalleşmenin hayatın her alanında etkisini artırdığı günümüzde çocukların kitap, kalem ve düşünce dünyasıyla buluşmasının daha da önemli hale geldiğini vurgulayan Akın, Anadolu Mektebi’nin öğrencilerin iletişim becerilerini geliştirdiğini, özgüven kazanmalarına ve sosyal yönlerinin güçlenmesine katkı sağladığını dile getirdi.

KONYA’DA ÇALIŞMALAR YAYGINLAŞTIRILACAK
Konya’nın Anadolu Mektebi çalışmalarının en aktif yürütüldüğü illerden biri olduğunu belirten Vali Akın, programın daha fazla öğrenciye ulaşması için öğretmenlerin desteğinin önemine dikkat çekti.
Gençlerin okuma kültürüyle buluşmasının ve hayatı daha yakından tanımalarının önemli olduğunu ifade eden Akın, bu tür çalışmaların yaygınlaştırılması gerektiğini kaydetti.
Konuşmasının sonunda Anadolu Mektebi çalışmalarına gönüllü katkı sunan tüm öğretmenlere teşekkür eden Vali İbrahim Akın, eğitim camiasına verimli bir tatil dönemi temennisinde bulundu.