Selçuk Üniversitesi eski öğretim görevlisi, mali müşavir ve Mehmet Emin Arkoç, düzenlenen cenaze töreninin ardından dualarla toprağa verildi.
Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Arkoç’un naaşı, sevenlerinin omuzlarında Üçler Mezarlığı’na taşınarak son yolculuğuna uğurlandı.

Siyaset ve Akademi Dünyası Cenazede Buluştu
Konya’da sevilen ve saygı duyulan isimlerden biri olan Mehmet Emin Arkoç’un cenaze merasimine yoğun katılım oldu.
Törene; Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başçı, Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan, Arslan, il yönetimi tam kadro olarak katılırken; merhumun ailesi, yakınları, eski mesai arkadaşları, öğrencileri ve çok sayıda vatandaş eşlik etti.
Ayrıca merhumun ailesi, yakınları, eski mesai arkadaşları, öğrencileri ve çok sayıda vatandaş da cenazede hazır bulundu.

Ahmet Arslan: “Konya Çok Kıymetli Bir İsmini Kaybetti”
Cenaze töreninin ardından konuşan Ahmet Arslan, Mehmet Emin Arkoç’un hem akademik hem de siyasi yaşamında önemli hizmetlerde bulunduğunu ifade etti.
Arslan, “Mehmet Emin Arkoç hocamızı kaybetmenin üzüntüsünü derinden yaşıyoruz. Kendisi nezaketi, birikimi ve dürüstlüğüyle bizlere her zaman örnek olmuş çok kıymetli bir şahsiyetti” dedi.

Dualarla Defnedildi
Kılınan cenaze namazı ve alınan helalliğin ardından Mehmet Emin Arkoç’un cenazesi dualar eşliğinde Üçler Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Arkoç ailesi, defin işlemlerinin ardından mezarlık çıkışında taziyeleri kabul etti.
