Konya’nın Hadim ilçesinde su kaynaklarının verimli kullanımı ve tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor.
Bu kapsamda Hadim Belediye Başkanı Mehmet Çetiner, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Özbahar, DSİ 4. Bölge Müdür Yardımcısı Fatih Peker, DSİ 41 Nolu Şube Müdürü Baki Türktemiz ve Çumra Sulama Birliği Başkanı Fulya Fişekçioğlu Üstün ile birlikte Yarıcak ve İnönü Göletlerinde yerinde incelemelerde bulundu.
Başkan Mehmet Çetiner yaptığı açıklamada, "İlçemizin su kaynaklarını daha verimli kullanmak, tarımsal üretime katkı sağlamak ve sürdürülebilir projelere zemin hazırlamak adına çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Bu süreçte katkı sunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
İnceleme gezisinde göletlerin mevcut durumu, su depolama kapasiteleri ve sulama potansiyelleri hakkında detaylı bilgiler alınırken, ilerleyen dönemlerde yapılabilecek iyileştirme ve geliştirme çalışmaları da değerlendirildi.