Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete, 16 Ekim 2025 tarihinde Konya’da bir dizi ziyaret ve programlara katıldı.

Program kapsamında ilk olarak Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit’i ziyaret eden Mete, ardından “Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Değerlendirme Toplantısı”na başkanlık etti. Toplantıda Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hedefleri doğrultusunda yürütülen düzenlemeler, Ebeveyn Okulu ve Aile Okulu kurs programları, yetişkin eğitimine yönelik çalışmalar ile kurs merkezlerinde yapılan faaliyetler değerlendirildi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Daire Başkanı Nazan Suna Alpural, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erkan Yakışır, Konya Olgunlaşma Enstitüsü yöneticileri ve 31 ilçenin Halk Eğitimi Merkezi müdürleri katıldı.

Programın devamında Mete, Konya Olgunlaşma Enstitüsü ve Meram Halk Eğitimi Merkezini ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaretlerde Mete’ye İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Daire Başkanı Nazan Suna Alpural eşlik etti.