Konya Bakır Kalaycılar, Alüminyum, Züccaciye, Banyo Kazancıları, Güneş Enerjicileri ve Hırdavatçılar Esnaf Odası Başkanlığı için 2026 yılında seçim gerçekleştirilmesi planlanıyor.
İbrahim Işık, 2026 yılında gerçekleşmesi planlanan başkanlık seçimi için aday olduğunu açıkladı. Işık, oda başkanlığı seçimi öncesi Anadolu'da Bugün'e özel açıklamalarda bulundu.
Işık açıklamasında şunları kaydetti:
"2026 yılında oda seçimleri olacak inşallah. Allah nasip ederse odamıza kaldığımız yerden devam edip oda başkanlığa adaylığımızı koyduk. Ben hizmet etmeyi çok seviyorum. İsteyerek, severek yapıyorum.

Bu oda 1964 yılında kurulmuş. Kurulduğu yıldan itibaren bir çok oda başkanları gelmiş, geçmiş. Ben 4 yıl yönetimde kaldım. Sonra 6 yıldır Esnaf Odası Başkanlığı görevi yaptım. Hizmet etmeyi seviyorum. Ve üyelerimizin tercihi ile birlikte hep birlikte güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Üyelerimizi ziyaret edeceğiz. Talepleri dinleyeceğim. Esnaflarımızın sıkıntılarını çözmeye gayret edeceğim.
6 yıllık dönemde, İstanbul'da 6 tane züccaciye fuarına katıldık. Üyelerimizin züccaciye fuarlarına götürdük getirdik. Oradan 1 lira ücret talep etmedik. İşte 2 tane Kapadokya gezisi yaptık, bir sefer Çanakkale-Bursa gezisi yaptık. En son bırakmadan önce de Urfa-Mardin gezisi yaptık. Orada kalmıştık. Gezilerimize devam edeceğiz."