Karatay Belediyesi öncülüğünde bu yıl 6’ncısı düzenlenen “Kitap Okuma Projesi” başarıyla tamamlandı. Karatay Belediyesi, Karatay Çocuk Meclisi ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında binlerce öğrenci kitaplarla buluşurken, başarılı öğrenciler Konya’nın tarihi ve kültürel mekanlarını gezme fırsatı yakaladı.

Eylül ayında başlayan proje kapsamında Karatay’daki 5 okulda eğitim gören 5 ve 6’ncı sınıf öğrencilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırılması hedeflendi. Proje çerçevesinde belirlenen 8 farklı kitap, toplam 3 bin 840 öğrenciye ulaştırıldı. Öğrenciler yıl boyunca okudukları kitapların ardından düzenlenen sınavlara katıldı.

Sınavlarda başarı gösteren öğrenciler, Karatay Belediyesi Çocuk Meclisi koordinasyonunda düzenlenen Konya gezisiyle ödüllendirildi. Karatay Gençlik Meclisi gönüllülerinin de destek verdiği gezi programında öğrenciler; Konya Müzesi, İstiklal Harbi Şehitliği Müzesi, Mevlâna Türbesi, Aziziye Camii, İplikçi Camii ve Velespit Müzesi’ni ziyaret ederek şehrin tarihi ve kültürel değerlerini yakından tanıdı.

Etkinlik sonunda öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunulurken, katılımcılara hediyeler de takdim edildi. Proje kapsamında gerçekleştirilen sınavlarda dereceye giren ilk 3 öğrenciye ise kapanış programında çeşitli ödüller verileceği belirtildi.

Öte yandan “Kitap Okuma Projesi ve Şenliği” kapsamında okullarda çeşitli etkinlikler de düzenlenecek. Şenliklerde müzik dinletileri, sahne gösterileri, oyun alanları ve çeşitli sosyal etkinlikler yer alacak.

Şenlik programı kapsamında etkinlikler; 9 Haziran’da Tatlıcak Ortaokulu, 10 Haziran’da Mehmetçik Ortaokulu, 11 Haziran’da Şehit Mehmet Düzenli İmam Hatip Ortaokulu, 18 Haziran’da Saraçoğlu İmam Hatip Ortaokulu ve 23 Haziran’da Nermin Agah Erdinç Topak Ortaokulu’nda gerçekleştirilecek.