Konya
Açık
22°
Aksaray
Açık
18°
Karaman
Açık
22°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya Afrika’ya hayat veriyor! 23. su kuyusu açıldı

Konya Afrika’ya hayat veriyor! 23. su kuyusu açıldı

Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Merkezi ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Konya Şubesi Kadın Kolları, Senegal'de su kuyusu açılışı yaptı.

Konya Afrika’ya hayat veriyor! 23. su kuyusu açıldı
KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 1 dk

Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Merkezi ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Konya Şubesi Kadın Kolları, Afrika’nın kurak bölgelerinde yaşayan insanların temiz suya erişimini sağlamak amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında Senegal’de 23. su kuyusunun açılışını gerçekleştirdi.

Yeni açılan “Hz. İbrahim Su Kuyusu”, Senegal’in Dakar şehrine bağlı Niakourab Kaay Baax bölgesinde, çevresinde okul ve caminin yer aldığı stratejik bir alanda hizmete sunuldu. Su kuyusunun açılışına, Dakar Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Din Hizmetleri Müşaviri Faruk Uslu da katıldı.

Projenin koordinatörlüğünü üstlenen emekli Uzman Vaiz Ümmü Taş öncülüğünde gerçekleştirilen hayır çalışmasında, yurt içi ve yurt dışından tefsir ve hadis öğrencilerinin yanı sıra hayırsever vatandaşların katkıları büyük rol oynadı.

Konya İl Müftülüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Merkezi ile TDV Konya Şubesi Kadın Kolları iş birliğiyle, Senegal’in kurak bölgelerinde yaşayan insanların temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla 23. su kuyusu hizmete açıldı. Hayırseverlerimizin ve öğrencilerimizin desteğiyle Afrika topraklarında bir kez daha umut olduk. Katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız