Konya’da Mevlid Kandili, kent genelindeki camilerde düzenlenen programlarla dualar ve Kur’an-ı Kerim tilavetleri eşliğinde idrak edildi.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (sav) dünyaya teşriflerinin yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen kandil programlarına Konyalılar yoğun ilgi gösterdi. Akşam saatlerinden itibaren camilere gelen vatandaşlar, ibadet ederek kandilin manevi atmosferini yaşadı.

Kent genelindeki camilerde Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif ve dualar okunurken, camiler vatandaşlarla dolup taştı. Konyalılar, Mevlid Kandili’ni birlik, beraberlik ve huzur içerisinde idrak etti.
Konya Valisi İbrahim Akın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Konya İl Müftüsü Ali Öge de yayımladıkları mesajlarla Konyalıların Mevlid Kandili’ni tebrik etti.

Kandilin Konya’ya, Türkiye’ye ve İslam âlemine hayırlar getirmesi temennisinde bulunulurken, programlarda başta Filistin olmak üzere mazlum coğrafyalar için de dualar edildi.

Mevlid Kandili vesilesiyle camilerde yaşanan yoğunluk, Konya’nın manevi atmosferini bir kez daha gözler önüne serdi.