Konya’da 6 Temmuz-14 Ağustos tarihleri arasında cami ve Kur’an kurslarında düzenlenen 2026 Yılı Yaz Kur’an Kursları, Kılıçarslan Şehir Meydanı’nda gerçekleştirilen kapsamlı kapanış programıyla sona erdi.
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, yaz Kur’an kursları kapsamında yürütülen eğitim faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konya genelinde 100 bini aşkın öğrencinin Yaz Kur’an Kurslarına katıldığını belirten Öge, kurslarda görev alan Kur’an kursu öğreticileri, imam-hatipler ve daire personelinin yanı sıra programın hazırlanmasına katkı sunan belediyelere, öğrencilere ve ailelerine teşekkür etti.
Kapanış programında Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Milletvekili Mehmet Baykan ve Konya Valisi İbrahim Akın da konuşma gerçekleştirdi.
Program; sinevizyon gösterisi, mini tiyatro gösterileri ve şiir dinletileriyle devam etti. Öğrenciler ayrıca kukla gösterisi, “Önder Şahsiyetler” ve “Kur’an’ın İzinde Dünya Turu” temalı gösteriler ile çeşitli oyunlarla izleyicilere keyifli anlar yaşattı.
Kapanış programının sonunda hediye çekilişleri gerçekleştirildi. Program, minik öğrencilerin yaptığı duanın ardından sona erdi.