Konya’nın Meram ilçesinde kamu yatırımları devam ediyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının ardından bölgeye yeni İlçe Müftülüğü hizmet binası da kazandırılıyor. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, yeni müftülük binasının kurumlar arası iş birliğinin önemli bir örneği olacağını belirtti.
Meram’ın Hadimi Mahallesi Alparslan Türkeş Caddesi üzerinde yapımı devam eden İlçe Müftülüğü yeni hizmet binasında incelemelerde bulunuldu. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya İl Müftüsü Celal Büyük ve Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, inşaat alanını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

3 BİN 242 METREKARELİK HİZMET BİNASI YAPILACAK
Toplam 3 bin 242 metrekare inşaat alanına sahip olacak yeni müftülük binasının kaba inşaat yapım işini Konya Büyükşehir Belediyesi üstlendi. Modern ve konforlu şartlarda din hizmeti sunulması amacıyla inşa edilen binada, çok amaçlı kullanım alanları ve çeşitli programlara ev sahipliği yapabilecek salonlar bulunacak.

BAŞKAN KAVUŞ: MERAM KAMU YATIRIMLARINDA ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR
Meram’da yaklaşık yedi buçuk yıldır kamu yatırımları açısından önemli bir dönüşüm yaşandığını belirten Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, yeni müftülük binasının ilçenin geleceği açısından önemli bir yatırım olduğunu ifade etti.
Belediye binası ve hükümet konağının yanı sıra temeli kısa süre önce atılan Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının da aynı bölgede yer aldığını hatırlatan Kavuş, bölgenin yeni bir merkez hâline geldiğini söyledi.
Kavuş, “Defaatle söylediğimiz bir şey var: Meram kamu yatırımlarında altın çağını yaşıyor. İşte bu yatırım da bunun göstergelerinden biridir. Bu bölge artık Meram’ın yeni merkezlerinden biri hâline geldi. Kamu kurumlarının bir arada bulunduğu, vatandaşlarımızın pek çok işini yürüme mesafesinde çözebildiği bir alan oluşturuyoruz.” dedi.

VATANDAŞLAR DAHA KONFORLU HİZMET ALACAK
Mevcut müftülük binasının ihtiyaçları karşılamakta yetersiz kaldığını belirten Kavuş, yeni yapının hem din görevlileri hem de vatandaşlar için daha nitelikli bir hizmet ortamı sunacağını kaydetti.
Çok amaçlı salonları ve farklı programlara imkân sağlayan yapısıyla binanın önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ifade eden Kavuş, inşaat çalışmalarının hızlı ilerlediğini belirtti. Kaba inşaatın Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenildiğini, kalan çalışmaların ise İlçe Müftülüğü ve kurumlar arası iş birliğiyle tamamlanacağını aktardı.
Aynı bölgede İlçe Sağlık Müdürlüğü projesinin de hayata geçirileceğini belirten Kavuş, amaçlarının kamu hizmetlerini bir araya getirerek vatandaşların hizmetlere daha kolay ulaşabileceği güçlü bir merkez oluşturmak olduğunu söyledi. Kavuş, projeye katkı sunan Konya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm kurumlara teşekkür etti.

İL MÜFTÜSÜ BÜYÜK’TEN YENİ BİNA AÇIKLAMASI
Konya İl Müftüsü Celal Büyük de yeni müftülük binasının hayırlı olmasını dileyerek projenin hayata geçirilmesinde emeği bulunan Meram Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlara teşekkür etti.
İlçe müftülüklerinin din hizmetlerinin planlandığı, projelerin geliştirildiği ve uygulamaların şekillendiği önemli merkezler olduğunu vurgulayan Büyük, modern ve işlevsel bir binanın ortaya çıkacağını belirtti. İnşaatın tamamlanarak hizmete girmesiyle ilçenin manevi hayatına katkı sağlayacak daha kapsamlı çalışmalar yürütülebileceğini ifade eden Büyük, yeni hizmet binasının Meram’a ve Konya’ya hayırlı olmasını temenni etti.