Konya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gençleri zehirleyen uyuşturucu satıcılarıyla mücadelesine aralıksız devam ederken yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla okul çevrelerini hedef alabilecek sokak satıcılarına karşı da her türlü tedbiri alıyor.
UYUŞTURUCU KULLANIMININ ERKEN TESPİTİNDE ÖĞRETMEN VE ANNELERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR
Narkotik ekipleri eğitici faaliyetlerle de hem ailelere hem de öğretmenlere eğitimler vererek uyuşturucunun zararları, kullanımının erken tespiti ve bağımlılık sarmalına yakalanmadan çocuğa müdahale edilmesini konularında bilgilendiriyor.
NARKOTİK EKİPLERİ 21 SEMİNERDE BİN 103 KİŞİYE EĞİTİM VERDİ
Emniyet Genel Müdürlüğü yaptığı çalışmalar kapsamında 2022-2023 Eğitim Öğretim döneminin ilk haftasında, okullarda bulunan Öğretmen ve Velilere yönelik "En İyi Narkotik Polisi Anne" projesi tamamlandı.
Konya Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBİM (Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi) Büro Amirliği ve İlçe Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirlikleri ile birlikte 12-16 Eylül tarihleri arasında yapılan çalışmalarda 21 seminerde 635 öğretmen ve 468 veli olmak üzere toplam bin 103 kişiye eğitim verildi.