Tarihi Meram Köprüsü önünde toplanan bisikletseverler, Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Tatlı Su Kaynakları Havza Ağaçlandırma Sahası'na kadar pedal çevirdi. Renkli görüntülere sahne olan programda, fidanları taşımak için özel bisiklet römorkları da kullanıldı.
Ağaçlandırma sahasına ulaşan bisikletseverler, bisikletlerine yükledikleri fidanları toprakla buluşturdu. Fidan dikme programı, fidanların özenle dikilip sulanmasıyla sona erdi.
Etkinliğe katılan bisikletseverler, hem spor yapmanın hem de doğaya katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadılar.
BİSİKLETSEVERLER: HEM SPOR YAPTIK HEM DE DOĞAYA KATKIDA BULUNDUK
Programa ailesiyle katılan bir bisikletsever, "Bisiklet sürmek ve fidan dikmenin bir arada olduğu programı çok beğendik. Hem spor yaptık hem de doğaya katkıda bulunduk." dedi.
Fidan dikmenin önemine dikkati çeken bir diğer bisikletsever ise "Elimizden geldiği kadar fırsat bulduğumuzda ağaç dikmeliyiz. Ağaç, bir ülke, bir şehir, bir memleket için çok kıymetli." ifadelerini kullandı.
İlk kez fidan diken küçük bir bisikletsever ise "Babamla birlikte fidanları bisikletimize yükledikten sonra yola çıktık. Alana ulaştıktan sonra fidanları dikip can sularını verdik. Çok mutlu oldum." diye konuştu.
BELEDİYE BAŞKANI ALTAY: BİSİKLETSEVERLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Programın ardından, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bisikletseverlere teşekkür etti. Altay, "11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde bisikletseverlerimizle birlikte bir araya geldik. Bisiklet sürerek ve fidan dikerek hem spor yaptık hem de doğaya katkıda bulunduk. Bisikletseverlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.