Konya’nın Halkapınar ilçesinde meydana gelen 3,4 büyüklüğündeki deprem, Halkapınar ve Ereğli’de hissedildi. Depremin ardından iki ilçenin belediye başkanından da açıklama geldi.
Konya’nın Halkapınar ilçesinde saat 20.18’de 3,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre depremin merkez üssü Halkapınar’a bağlı Osmanköseli Mahallesi olarak belirlenirken, sarsıntının 16,25 kilometre derinlikte gerçekleştiği bildirildi.
Kısa süreli sarsıntı, merkez üssü Halkapınar’ın yanı sıra çevre ilçelerden Ereğli’de de hissedildi.

Halkapınar Belediye Başkanı Vardar’dan açıklama
Depremin ardından Halkapınar Belediye Başkanı Mehmet Vardar açıklama yaptı. Vardar, muhtarlardan alınan ilk bilgilere göre ilçede deprem nedeniyle herhangi bir can veya mal kaybının yaşanmadığını belirtti.
Vardar, sarsıntıyı hisseden vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ereğli Belediye Başkanı Akpınar: Geçmiş olsun
Ereğli Belediye Başkanı Umut Akpınar da depremin Ereğli’de hissedildiğini belirterek vatandaşlara geçmiş olsun mesajı yayımladı.
İlk belirlemelere göre Ereğli’de de deprem nedeniyle herhangi bir can veya mal kaybının bulunmadığı bildirildi.
Yetkililerden alınan ilk bilgilere göre bölgede olumsuz bir durum yaşanmadı.