Konya
Açık
32°
Aksaray
Açık
34°
Karaman
Açık
31°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya'da evde kilitli kalan 5 çocuk ölümden döndü

Konya'da evde kilitli kalan 5 çocuk ölümden döndü

Konya'nın Seydişehir ilçesinde bir evde çıkan yangında 5 çocuk, komşuların ihbarı ve itfaiyenin hızlı müdahalesi ile kurtarıldı.

Konya'da evde kilitli kalan 5 çocuk ölümden döndü
KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 1 dk

Konya'nın Seydişehir ilçesinde bir evde çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın sırasında evde kilitli kalan 5 çocuk, komşuların dikkati ve itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde kurtarıldı.

Olay, öğle saatlerinde Kızılcalar Mahallesi 153385 Sokak'ta bulunan iki katlı bir evin birinci katında meydana geldi. İddiaya göre, Suriye uyruklu anne ve baba sabah işe giderken bir çocuklarını yanlarına aldı, evde kalan 5 çocuğun dışarı çıkmaması için kapıyı dışarıdan kilitledi.

Bir süre sonra evden yükselen dumanı ve çocukların çığlıklarını duyan komşular, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine adrese itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek alevleri kontrol altına aldı. Ekipler, evde mahsur kalan 5 çocuğu güvenli şekilde dışarı çıkardı.

Yangında dumandan etkilenen 2 çocuk, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Polis ve itfaiye ekipleri olay yerinde inceleme başlatırken, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için tahkikatın sürdüğü öğrenildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız