Konya’da 35 yıldır rot balans ustalığı yapan 46 yaşındaki Hüseyin Bağcı, yaklaşık 5 yıl önce aldığı aracını çizgi film karakteri Şimşek McQueen’e dönüştürdü. Aracın kaportasından boyasına, motorundan jantlarına ve iç dizaynına kadar birçok bölümünü kendi emeğiyle yenileyen Bağcı, çocukların büyük ilgi gösterdiği aracı sünnet gezilerinde de kullanıyor.
Çocukluğundan beri otomobillere ilgi duyduğunu belirten Bağcı, mesleğinin de zamanla hayatının önemli bir parçası haline geldiğini söyledi.
35 yıldır rot balans işiyle uğraştığını ifade eden Bağcı, araçlara duyduğu ilgiyi şu sözlerle anlattı:
“Arabalara ilgi ve alaka hoşuma gidiyor. Gerektiği şekilde ilgilenmeye çalışıyorum. Yıllardır, 35 senedir rot balanscıyım. Bu arabalar artık bana bağımlı bir hale geldi. Seviyorum, hoşuma gidiyor. Arızalı bir araba olduğunda kafama takılıyor. İlla onu gidermem lazım. Gereken neyse, müşteriyi de memnun edebilmek için bu çaba içerisine girdik.”
ARACINI ŞİMŞEK MCQUEEN’E DÖNÜŞTÜRDÜ
Yaklaşık 5 yıldır sahip olduğu aracını çizgi filmlerden esinlenerek tasarladığını belirten Bağcı, Şimşek McQueen karakterini kendi imkanlarıyla araca uyarladığını söyledi.
Bağcı, “Bu aracımız çizgi filmlere bakarak, güzel animasyonlardan esinlenerek dizayn edildi. Şimşek McQueen'e benzetmeye çalıştım, elimden geldiğince aynısını yapmaya uğraştım. Daha güzel şeyler yapmak istiyorum. Göz ve benzeri hareketli sistemler yapmak istiyorum ama trafikte izin vermedikleri için şu anda yapamıyorum. Fakat fuarlarda yapmayı düşünüyorum” dedi.
Aracın tüm bakım ve yenileme işlemlerini kendisinin yaptığını aktaran Bağcı, “Bütün bakımlarını, tamiratlarını, kaporta ve boyasını, alt düzenini, motorunu, yani A'dan Z'ye bütün bakımlarını kendim ilgilenerek, el emeğiyle yapmış bulunmaktayım” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLAR BİNSİN, BAKSIN, BEĞENSİN”
Aracın özellikle çocuklar tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirten Bağcı, otomobili çocuklar için yaptığını söyledi.
Bağcı, “Nereye gitsem mutlaka birileri karşıma çıkıyor ve ‘Çok güzel olmuş’ diyor. Güzel etkinlikler oluyor. Çocuklar bizim geleceğimiz. Sırf onlar için yaptım zaten ben bu aracı. Çocuklar binsin, baksın, beğensin. İleride belki onlara da ilham gelir, belki onlar da bir şeyler yapmak ister diye düşündüm” diye konuştu.
Aracın Konya’da benzeri olmadığını düşündüğünü dile getiren Bağcı, “Benim için önemli olan Konya'da tek olması. Aynısından bir tane daha olmaması benim için önemli. Bu aracımız Konya'da tektir” dedi.
Araca her yıl yeni özellikler eklediğini belirten Bağcı, makyaj, temizlik, jant, lastik, döşeme, görüntü ve ses sistemlerinde farklı yenilikler yaptığını anlattı.

SÜNNET GEZİLERİNDE KULLANIYOR
Şimşek McQueen görünümlü aracını sünnet gezilerinde de kullanan Bağcı, bu yönde yoğun talep aldığını söyledi.
Bağcı, “Sünnet gezilerine devamlı çıkmaktayız. Çok isteyen var. Genellikle herkese gitmeye, yetişmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

BU YIL 100 BİN LİRA HARCADI
Aracın bakım ve yenileme çalışmalarının her yıl devam ettiğini belirten Bağcı, bu yıl yaklaşık 100 bin lira harcama yaptığını söyledi.
Koltukları yenileyerek spor koltuklara dönüştürdüğünü ve deri döşeme yaptırdığını belirten Bağcı, iç dizayndan tavana kadar aracın birçok bölümünü yeniden düzenlediğini ifade etti.
Bağcı, “Her sene bu sene böyleyse, gelecek sene temizlik yönünden olsun, boya yönünden olsun, renk yönünden olsun, jant yönünden olsun yeni işlemler yapıyoruz. Çocuklar her sene yenilik istediği için biz de bunları yapmaktayız” dedi.
Aracına gelecek yıllarda da yeni özellikler eklemeye devam edeceğini belirten Bağcı, bunun için ustalardan ve çevresinden aldığı bilgiler doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceğini kaydetti.