Konya
Açık
18°
Aksaray
Açık
19°
Karaman
Açık
18°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya’da “Hane-i Huzur” hat sergisi sanatseverlerle buluştu

Konya’da “Hane-i Huzur” hat sergisi sanatseverlerle buluştu

Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi tarafından düzenlenen “Hane-i Huzur” temalı hat sergisi, Konya İl Müftülüğü’nde sanatseverlerin ziyaretine açıldı. Sergide usta hattatların ve naht sanatçısının eserleri yer alıyor.

Konya’da “Hane-i Huzur” hat sergisi sanatseverlerle buluştu
MUHABİR: Şeyma Şen
Okunma Süresi: 1 dk

Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi tarafından hazırlanan “Hane-i Huzur” temalı hat sergisi, Konya İl Müftülüğü’nde açıldı.

Aile kavramını sanat yoluyla ele alan sergi, ziyaretçilere geleneksel sanatların estetik yönünü yakından görme fırsatı sunuyor. 

Sergide, hat sanatının önemli isimlerinden Hattat Kuddusi Doğan ve Hattat Abdurrahim Kahya’nın eserlerinin yanı sıra Naht Sanatçısı Ahmet Civelek’in çalışmaları da yer alıyor.

Sanatseverlerin ilgisine sunulan sergi, hat ve naht sanatının zarif örneklerini bir araya getirerek kültürel değerlerin yaşatılmasına katkı sağlıyor. Serginin belirli bir süre boyunca ziyaretçilere açık olacağı belirtildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız