Olay, Karatay ilçesinde bulunan bir apartmanda geçtiğimiz salı günü meydana geldi. Şerife C., alışveriş için markete gittiği sırada evde bulunan yeğeni Erkan A., “Antalya’ya çalışmaya gideceğim” diyerek evden ayrıldı. Ancak Şerife C. evine döndüğünde, birikimlerini sakladığı odanın kapısının açık olduğunu fark etti. Odayı kontrol ettiğinde 90 bin TL, 445 Euro, 160 dolar, 3 yüzük, 2 çeyrek altın ve 1 gram altının çalındığını gördü.
Yeğenini arayan Şerife C. “Telefonum arızalı, kapatmam gerekiyor” yanıtını alınca durumu hemen polise bildirdi. Karatay İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili başlatılan soruşturma sonucu şüpheli Erkan A.’nın Antalya'ya kaçtığını öğrendi. O sırada, Antalya’dan Konya’ya çiçek gönderildiği bilgisi gelince, polis ekipleri şüpheliyi takibe aldı.
İki gün süren çalışmalar sonunda, Erkan A.’nın Konya’ya döndüğü ve günlük kiralık bir apartta kaldığı tespit edildi. Polis, şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Konya Numune Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Erkan A. adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.