Konya'nın Seydişehir ve Emirgazi ilçe belediyelerinin AK Parti'ye geçeceği öğrenildi.
Edinilen bilgilere göre CHP'li Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu ve Emirgazi Belediye Başkanı Mesut Mertcan, AK Parti'ye katılacak.
31 MART 2024 YEREL SEÇİMLERİ SEYDİŞEHİR
31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday olan Hasan Ustaoğlu oyların yüzde 35.09'unu alarak Seydişehir Belediye Başkanlığı'na seçilmişti.
AK Parti'nin adayı Abdulmuttalip Demirel, oyların yüzde 30'unu, Demokrat Partili Abdulkadir Çat oyların yüzde 25.68'ini almıştı.
31 MART 2024 YEREL SEÇİMLERİ EMİRGAZİ
31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerde Yeniden Refah Partisi'nin adayı Mesut Mertcan, oyların yüzde 53.87'sini alarak Emirgazi Belediye Başkanı seçilmişti.
Milliyetçi Hareket Partisi'nin adayı Nurişen Koçak oyların yüzde 42.33'ünü, Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı Çağdaş Özgür Yakar, oyların yüzde 1.15'ini almıştı.
MERTCAN VE AYDIN, YENİDEN REFAH'TAN İSTİFA ETMİŞTİ!
Yeniden Refah Partisi'nde İl Başkanlığı görevine Hasan Yel'in atanmasının ardından Yeniden Refah Partisi'nden Çumra Belediye Başkanlığı'na seçilen Mehmet Aydın ve Emirgazi Belediye Başkanı Mesut Mertcan, partilerinden istifa ettiklerini düzenledikleri ortak basın toplantısında açıklamışlardı.
Basın toplantısında konuşan Çumra Belediye Başkanı Aydın, "Biz belediye başkanları olarak istifa açıklamalarımızı yaptık. Bizler teşkilatlarımızın sesini her platformda dinleyen ve önemseyen yönetimde ortak akıl ve istişareyi benimseyen kadrolarız. Burada biz sadece Çumra ve Emirgazi olarak bu kararı almadık. Konya'mızın kıymetli 5 ilçe başkanının, 8 büyükşehir belediye meclis üyesinin, 30 ilçe belediye meclis üyesinin, yönetim ve icra kurullarından 55 kişinin sesi olarak buradayız. İstifa kararını almış bulunmaktayız. Bundan sonraki süreçte hiçbir partiye bağlı olmaksızın hizmet etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.