Konya Büyükşehir Belediyesi, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü kapsamında tarım ve hayvancılık alanında emek veren kadın çiftçileri bir araya getirdi. Bu yıl 7’ncisi düzenlenen programda kadın çiftçiler hem dayanışma fırsatı buldu hem de Konya şehir turuna katıldı.

KADIN ÇİFTÇİLERİN EMEĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen program, Millet Bahçesi’ndeki Kırkikindi Restoran’da başladı. Programda konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, kadın çiftçilerin gününü kutlayarak bereketli bir üretim sezonu diledi.


Belediye olarak kadın çiftçilerin yanında olmaya gayret edeceklerini belirten Uslu, tarımsal üretimin yalnızca ekonomik değer açısından değil, aynı zamanda varlık, yokluk ve millî güvenlik meselesi olarak da önem kazandığını ifade etti.


Uslu, kadın çiftçilerin tarım ve hayvancılık alanında doğrudan üretimin içinde yer almasının büyük değer taşıdığını vurguladı.

KADIN ÇİFTÇİLERDEN BAŞKAN ALTAY’A TEŞEKKÜR
Tarım ve hayvancılık alanındaki emeklerinin hatırlanmasından memnuniyet duyduklarını belirten kadın çiftçiler, etkinlik dolayısıyla Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.


Kadın çiftçilerin sohbet ederek dayanışma fırsatı bulduğu programda, tarımsal üretimde üstlendikleri önemli role dikkat çekildi.

KONYA ŞEHİR TURUNA KATILDILAR
Etkinlik kapsamında kadın çiftçiler için Konya şehir turu düzenlendi. Programla kadın çiftçilerin Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü birlikte kutlamaları ve şehrin sosyal ve kültürel mekânlarını tanımaları sağlandı.


Gün boyunca gerçekleştirilen etkinliklerle program devam etti.