Konya
Açık
21°
Aksaray
Açık
19°
Karaman
Açık
18°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya'da kayıp sandıkları kedi sokak köpekleri tarafından parçalandı

Konya'da kayıp sandıkları kedi sokak köpekleri tarafından parçalandı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde kaybolan Mia adlı kedi, günler süren arayışın ardından güvenlik kamerası kayıtları incelendiğinde, sokak köpekleri tarafından saldırıya uğrayarak telef olduğu ortaya çıktı.

Konya'da kayıp sandıkları kedi sokak köpekleri tarafından parçalandı
KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 2 dk

Konya'nın Beyşehir ilçesinde kayıp olarak aranan "Mia" adlı kedi, sokak köpeklerinin saldırısına uğrayarak telef oldu. Mia'nın kaçmaya çalışırken dört sokak köpeği tarafından parçalandığı anlar, güvenlik kameralarına yansıdı.

Kedinin sahibi Ali Sarıkaya, geçtiğimiz ocak ayında beş gün boyunca kayıp olarak aradıkları dört yaşındaki kedilerinin bahçelerindeki güvenlik kameralarını incelediklerinde korkunç manzarayla karşılaştıklarını belirtti. Mia'nın dört sokak köpeğinin saldırısına uğrayarak feci şekilde parçalandığını gören Sarıkaya ailesi, büyük bir üzüntü yaşadı. Özellikle üniversite öğrencisi olan kızlarının bu olaydan derinden etkilendiğini ifade eden Sarıkaya, "Kızım çok üzüldü, günlerce ağladı. Kayıp olduğunu sanıyorduk ama saldırıya uğradığını görünce şok olduk" dedi.

Sarıkaya, Beyşehir'de zaman zaman kaybolan kedilere dair duyumlar aldıklarını ancak yaşadıkları bu olay sonrası bu kedilerin de benzer bir akıbete uğramış olabileceğini düşündüklerini belirtti. "Köpekler kedileri yemez deniyor ama biz bizzat şahit olduk. Aç kalan sokak köpekleri kayıp kedileri yiyebilir," şeklinde konuştu.

DAHA ÖNCE DE SOKAK KÖPEKLERİYLE KARŞILAŞTILAR

Sarıkaya ailesi, 2022 yılında da benzer bir olay yaşadıklarını dile getirdi. Ali Sarıkaya'nın en küçük oğlunun bahçelerinin karşısındaki tarlada sokak köpekleri tarafından çevrildiğini, ancak bahçede besledikleri köpekleri Alex'in araya girerek oğlunu kurtardığını belirtti.

aw413493-05.jpg

Aile, Mia dışında biri Mia'nın annesi olan iki kedi daha beslediklerini ve onlarla teselli bulduklarını söyledi. Sarıkaya, Mia’nın annesi Angel’in yakında yavrulayacağını ve yeni yavruyu büyüterek Mia'nın anısını yaşatacaklarını ifade etti.

Bölgede sıkça görülen başıboş sokak köpeklerinin tehlike oluşturduğunu vurgulayan Sarıkaya, yetkililerin bu konuda nasıl bir önlem alacağını merak ettiklerini de dile getirdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız