Konya’nın Hadim ilçesine bağlı Mernek Yaylası’nda, 1.900 metre rakımda kiraz hasadı devam ediyor. Türkiye’de kiraz hasadının en geç tamamlandığı bölgelerden biri olan yaylada üreticiler, sezonun son ürünlerini topluyor.
Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, Mernek Yaylası’nda gerçekleştirilen kiraz hasadına katılarak üreticilerle bir araya geldi. Kiraz bahçelerinde incelemelerde bulunan Seçen, üreticilerin çalışmalarını yerinde takip ederek talep, görüş ve önerilerini dinledi.
Ziyarette Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Haydar Kurt ile Hadim Ziraat Odası Başkanı Tevfik Ateş de yer aldı.

KİRAZ SEZONUNUN SON ÜRÜNLERİ TOPLANIYOR
Yüksek rakımı, kendine özgü iklim koşulları ve geç hasat dönemiyle öne çıkan Mernek Yaylası, Türkiye’de kiraz sezonunun en son tamamlandığı üretim merkezlerinden biri olarak dikkat çekiyor.
Yaklaşık 1.900 metre rakımda yetiştirilen kirazların hasadı sürerken, üreticiler sezonun son ürünlerini özenle topluyor.

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilerin emek ve gayretlerinin yerinde görüldüğünü belirterek kiraz hasadının üreticiler için bol kazanç ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.
Konya’nın tarımsal üretimdeki gücüne dikkat çekilen açıklamada, üreticilerin gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürdüğü vurgulanarak, “Konya üretiyor, Türkiye’nin sofrasına bereket taşıyor.” ifadelerine yer verildi.