Konya
Açık
22°
Aksaray
Açık
18°
Karaman
Açık
22°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya’da korkutan yangın! Başkan olay yerinde

Konya’da korkutan yangın! Başkan olay yerinde

Konya’nın Kadınhanı ilçesine bağlı Beykavağı Mahallesi’nde bugün çıkan küçük çaplı yangın, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde kısa sürede kontrol altına alındı.

Konya’da korkutan yangın! Başkan olay yerinde
KAYNAK: Kadınhanı Belediyesi
MUHABİR: Hatice Esra Bedenli
Okunma Süresi: 2 dk

Konya’nın Kadınhanı ilçesine bağlı Beykavağı Mahallesi’nde bugün çıkan küçük çaplı yangın, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde kısa sürede kontrol altına alındı. Yangının büyümeden söndürülmesi, hem itfaiyenin hem de mahalle sakinlerinin anında gösterdiği duyarlılıkla mümkün oldu.

Kadınhanı Belediye Başkanı İrfan Karaca olayın ardından yaptığı açıklamada, yangına müdahale eden tüm ekiplere ve Beykavağı halkına teşekkür etti. Başkan Karaca, “Bu süreçte gösterilen büyük özveri, birlik ve dayanışmamızın ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gösterdi.” dedi.

Başkan Karaca, ilk müdahaleyi yapan Beykavağı Mahalle Muhtarı ve vatandaşların örnek bir dayanışma sergilediğini belirterek şunları söyledi:

“Başta itfaiye ekiplerimiz olmak üzere Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı kahramanlarımıza, muhtarımıza ve duyarlı Beykavağı halkına teşekkür ediyorum. Anında ve doğru tepkiniz sayesinde büyük bir felaketin önüne geçildi.”

Orman yangınlarına karşı hassas bir dönemde olunduğunu hatırlatan Karaca, vatandaşları dikkatli olmaya davet ederek, “Ormanlarımız şehrimizin akciğerleri ve geleceğimize bıraktığımız en kıymetli mirastır. En küçük bir kıvılcımın bile büyük tehlikeler oluşturabileceğini unutmayalım.” ifadelerini kullandı.

Yangının çıkış nedenine ilişkin incelemeler sürerken, bölgede soğutma çalışmalarına devam ediliyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız