Konya
Hafif yağmur
16°
Aksaray
Parçalı bulutlu
20°
Karaman
Parçalı az bulutlu
18°

Konya’da organik tarıma yeni adım!

Konya’nın Meram ilçesinde organik tarım yapan ve organik üretime başlamayı planlayan 7 üreticiye, toplam 3 bin 300 böğürtlen fidanı ile organik içerikli gübre teslim edildi.

Konya’da organik tarıma yeni adım!

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2026 üretim yılında yürütülen “Organik Tarımla Doğadan Sofraya Meram Böğürtleni” projesi kapsamında fidan teslim töreni düzenlendiğini duyurdu. Proje, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün destekleriyle hayata geçirildi.

Törene İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Esat Altuntaş, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Dr. İsmail Çiftci, Meram İlçe Tarım ve Orman Müdürü İlhan Kartal, teknik personel ve üreticiler katıldı.

Program kapsamında, Meram’da organik tarım yapan ve bu üretim modeline geçmeyi planlayan 7 üreticiye toplam 3 bin 300 böğürtlen fidanı ve organik içerikli gübre verildi.

Müdürlükten yapılan açıklamada, projeyle organik tarımın yaygınlaştırılmasının, sürdürülebilir üretimin desteklenmesinin ve ilçede böğürtlen yetiştiriciliğinin geliştirilmesinin hedeflendiği belirtildi. Üreticilere hayırlı ve bereketli bir üretim sezonu dileğinde bulunuldu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız