Konya
Açık
21°
Aksaray
Açık
23°
Karaman
Açık
19°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya’da pancar üreticisinden fiyat çıkışı!

Konya’da pancar üreticisinden fiyat çıkışı!

Konya Pancar Üreticileri Derneği (KONPADER) Başkanı Ahmet Bestil, kristal toz şekerin fabrika çıkış ton alım fiyatının 48 bin TL olarak belirlenmesinin ardından pancar üreticilerinin fiyat beklentisini açıkladı.

Konya’da pancar üreticisinden fiyat çıkışı!
Okunma Süresi: 2 dk

Konya Pancar Üreticileri Derneği (KONPADER) Başkanı Ahmet Bestil, kristal toz şekerin fabrika çıkış ton alım fiyatının 48 bin TL olarak belirlenmesinin ardından pancar üreticilerinin fiyat beklentisini açıkladı. Bestil, pancarın ton alım fiyatının 5 bin TL olması gerektiğini ifade etti.

Kristal toz şekerin fabrika çıkış ton fiyatının 48 bin TL olarak belirlendiğini belirten KONPADER Başkanı Ahmet Bestil, söz konusu rakamın pancar alım fiyatına da yansıması gerektiğini dile getirdi.

Bestil, şeker için açıklanan fiyatın pancarın ton başına 4 bin 400 TL seviyesinde olmasını karşılayabilecek nitelikte olduğunu savundu.

ELİTAŞ’A TEŞEKKÜR ETTİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş’ın şeker fiyatının oluşumunda önemli katkısının bulunduğunu ifade eden Bestil, Elitaş’a teşekkür etti.

Pancar üreticilerinin beklentisini de açıklayan Bestil, aynı hassasiyetin pancar alım fiyatının belirlenmesinde de gösterilmesini istedi.

Bestil, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Kristal toz şekerin fabrika çıkış ton alım fiyatı 48 bin TL olarak belirlendi. Bu fiyat, pancar ton fiyatının 4 bin 400 TL olmasını kurtarıyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Kayseri Milletvekili Sayın Mustafa Elitaş’ın bu fiyatın oluşumunda büyük emeği oldu. Kendilerine teşekkür ederiz. Aynı duyarlılığı pancara verilecek ton alım fiyatında göstermesini Konya Pancar Üreticileri Derneği olarak bekliyoruz. Bizim beklentimiz 5 bin TL’dir.”


 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız